eurodusnie

uitzicht vanaf el-qalaa
uitzicht vanaf el-qalaa

Gisteravond werd ik aangesproken door een politieagent. Hij opende zijn hand en ik zag iets dat ik al lang niet meer gezien had: een muntstuk van 1 Euro. Of ik dat niet kon wisselen. Ik gaf hem een biljet van 10 Pond en nam het muntstuk aan. Meteen stond er een tweede agent naast me, ook hij had een Euromunt in zijn hand! Ik had alleen nog voddige 1 Pond biljetten en biljetten van 50 Piaster. Het moet er wonderlijk uitgezien hebben, iemand die omslachtig een stapel bankbiljetten aan het uittellen is voor een agent. Het zegt iets over de economische situatie van Egypte. Iemand zei vandaag tegen me, terwijl hij me met gele 200 Euro biljetten betaalde, hiermee betalen Arabieren uit de oliestaten. Een Egyptenaar moet het doen met 1 Euro.