een kort lontje

jetski op de nijl
jetski op de nijl

Ken je het SIRE spotje over Nederlanders die een ‘te kort lontje’ hebben? Het zou uit het Kaïreense leven gegegrepen kunnen zijn. Ik zag een bus die een auto aangereden had. Het ongeluk blokkeert de weg. De automobilist springt uit zijn auto en trekt de chauffeur uit de bus. De bestuurder van de auto die niet verder kan, mengt zich in de discussie. Nu stappen er passagiers uit de bus en keren zich tegen de aangereden automobilist. Drie verkeersagenten proberen de aangereden automobilist aan te sporen zijn auto verplaatsen. Voor hij in zijn auto kan stappen, zijn ook mensen die in de file staan achter hun stuur vandaan gekropen. Zo’n dertig man staan druk met hun armen te gebaren en tegen elkaar te schreeuwen. De aangereden automobilist zet zijn auto iets naar voren. Met gierende banden zet de file zich in beweging. De mensen schelden vanuit hun autoraampje naar de ruziemakers.