joris

ringweg
ringweg

Elke Nederlander die meer wil zien van Egypte dan piramides en de binnenkant een vijf sterren hotel leest Een goede man slaat soms zijn vrouw van Joris Luyendijk. Luyendijk woonde een jaar in Kaïro, hij probeerde als Hollander te integreren in de Egyptische cultuur. Ik heb behoorlijk wat boeken gelezen voor vertrek, maar ik had steeds geen zin om Luyendijks’ boek te lezen. Julia heeft het wel gelezen. Ik vreesde dat de bril van Luyendijk mijn eerste ervaringen teveel zou kleuren. Later werd deze angst bevestigd doordat de Nederlanders die we ontmoeten opvallend vaak refereerden naar het boek om hun ervaringen te duiden. Nu ik nog tweëenhalve week te gaan heb, ben ik toch begonnen met lezen. Het eerste hoofdstuk is meteen al verhelderend. Misschien had ik er toch eerder aan moeten beginnen.